lördag 22 januari 2011

Ännu fler åldringsrån i Malmö

Sex äldre Malmöbor utsattes för stöld eller försök till grov stöld under fredagen.
En kvinna i 25-årsåldern lyckades ta sig in i tre lägenheter under fredagen.

- Var uppmärksam, uppmanar Helène Hellström, hemtjänstchef i Västra Innerstaden.
Två kvinnor som uppgav att de kom från hemtjänsten försökte idag ta sig in i minst två olika lägenheter på Mariedalsvägen i Malmö. I det ena fallet sa en av kvinnorna att hon skulle ge en 72-årig kvinna en spruta mot influensa. 72-åringen blev misstänksam och skickade ut kvinnan ur lägenheten.

Därefter ska den främmande kvinnan ha fortsatt vidare upp i trapphuset.
I det andra fallet bad en av kvinnorna om hjälp att växla pengar. Mannen i lägenheten anade oråd och skickade iväg dem med ogjort ärende.

[..]

Enligt Mats Thimgren, inre befäl, på Malmöpolisen har ytterligare fyra äldre, boende på Korsörvägen, Konsultgatan och på Segevång, anmält brott. I samtliga fall nämns en kvinna i 25-årsåldern, klädd i ljusa byxor och ljus knälång jacka.

- Hon ska ha stulit från minst tre lägenheter, men det är ännu oklart vad som har försvunnit, säger Mats Thimgren.
Kvinnan misstänks för grov stöld och försök till grov stöld. Vid 20-tiden på fredagskvällen visste polisen inte vem hon är.
Vi tar signalementet en gång till: en kvinna i 25-årsåldern, klädd i ljusa byxor och ljus knälång jacka.
Tack till Sydsvenskan för ett så fullödigt signalement. Detta pekar ut alla kvinnor runt 25 år. Hur lätt blir det att hitta någon på detta signalement?
Varför skriver polisen och tidningarna inte ut ett riktigt signalement på dessa rånare, men 90% chans på att det är Polacker eller zigenare.


Vad är viktigast? Att förhindra att ”fördomar” bekräftas av fakta, eller att hjälpa våra åldringar till en säker tillvaro?
politisktinkorrekt.info
sydsvenskan.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar