fredag 21 januari 2011

Bildt och Billström ville stoppa våg av irakier till Sverige

I nya Wikileaksdokument framgår det att utrikesminister Carl Bildt och integrationsminister Tobias Billström 2007 försökte stoppa vågen av irakier till Sverige med hänvisning till så kallade hedersrelaterade mord och den allmänna opinionen.
Europaparlamentarikern Cecilia Wikström kallar resonemanget avskyvärt.  

Sverige tillhör i dag de länder i världen som tar emot flest flyktingar från Irak. Uppskattningsvis bor det cirka 100 000 irakiska invandrare i Sverige.  
Inför ett besök i Bagdad tillsammans med utrikesminister Carl Bildt hösten 2007, sade migrationsminister Tobias Billström att han hoppades kunna föra en dialog om flyktingfrågan med de irakiska ledarna.
Dokument från den amerikanska ambassaden i Bagdad som har läckt till Wikileaks och som SvD har tagit del av, visar dock att en diskussion om invandringsfrågan under samma vistelse förekom även mellan de svenska ministrarna och amerikanska diplomater.
”Utan ett regelverk för att skicka tillbaka tillståndslösa skulle invandringsproblemet skena okontrollerat i ett land med nio miljoner invånare”, ska Bildt ha konstaterat enligt dokumentet.
Ministrarna ska enligt amerikanerna dessutom ha påpekat att de flyktingar som anlänt till Sverige efter 2003 var svårare att integrera i samhället, eftersom de kom ”blottställda, lågutbildade, och utan yrkes- eller språkkunskaper”.

”Bildt och Billström nämnde också flera mycket uppmärksammade hedersrelaterade mord som utlöst fler krav från svenska folket på hårdare invandringspolitik”, förklarar man vidare i rapporten.
Crocker skriver i en kommentar till mötet att Bildt förefaller hantera frågan seriöst.
”Det faktum att han fokuserar på invandringen och att han inte alls nämnde EU tyder på att det är inrikespolitiska hänsyn som styr hans agerande.”
Mellan 2007 och 2010 ansökte totalt 28 916 irakier om asyl i Sverige, varav den absoluta majoriteten sökte under 2007. Under samma period fick 21 814 irakier uppehållstillstånd.
Under 2010 beslutade Migrationsverket i totalt 31 266 asylärenden varav 2 046 fall gällde irakier. Sammanlagt 824 fick bifall och 812 avslag. 2 589 ärenden överlämnades till polisen med syftet att verkställa avvisningen. Jämfört med 2008 innebär det nästan en fördubbling av antal ärenden. 391 personer tvångsavvisades och 1 397 återvände frivilligt.
Sverige är ett av de länder som tagit emot flest invandrare från Irak, cirka 100 000 uppges bo i landet.
Är märkligt att synpunkter och åsikter som framförts 2007 i dag är rasistiska och främlingsfientliga, kan det vara så att regeringen satt i gång en lavin som man inte kan eller har modet att försöka stoppa, utan för att rädda sitt anseende så göder man lavinen med mer invandring. Man tänker inte på att lavinen är på våg att krossa landet Sverige.

 SVD
politisktinkorrekt.info
DN

2 kommentarer:

  1. Klantigt att ta upp dessa invandrarmord, men annars har ju herrarna rätt. Vi måste kunna skicka tillbaka utlänningar som sökt asyl och fått avslag till sina resp hemländer. Att inte kunna göra detta är otroligt mycket mer fel än vad dessa herrar gjort.

    Alla kan inte få stanna, alla har inte skäl att stanna och om vi ska vara helt ärliga så får många stanna på felaktiga grunder.

    SvaraRadera
  2. Som sagt tut att Carl Bildt är en bra kille.
    Klart att Vi måste stoppa flykting laviner.

    Det äör inte RASISM utan sunt förnuft

    SvaraRadera