lördag 15 januari 2011

IKEA betalar 60 000 till kränkta zigenare

Fyra romska kvinnor DO-anmälde en ordningsvakt efter att han punktmarkerat dem när de besökte ett Ikeavaruhus i Göteborg. Diskrimineringsombudsmannen, DO, och Ikea har nu ingått en förlikning som ger kvinnorna 15 000 kronor var.

När de fyra romska kvinnorna besökte Ikeas varuhus i Hisings Kärra norr om Göteborg upptäckte de relativt omgående att ordningsvakten förföljde dem och höll koll på dem oupphörligen. Vaktens sätt att övervaka kvinnorna bevittnades även av andra kunder i varuhuset, något kvinnorna upplevde som en ytterligare kränkning.

Kvinnorna DO-anmälde händelsen och har enligt DO:s bedömning utsatts för diskriminering till följd av deras etniska tillhörighet.
DO beslutade att stämma Ikea i domstol, men erbjöd först företaget att lösa tvisten genom att träffa en förlikning. DO och Ikea har nu träffat en överenskommelse och ingått en förlikning som ger kvinnorna 15 000 kronor var

Är det inte märkligt att vissa individer satt i system att känna sig diskriminerade och med hjälp av DO få en massa pengar från olika företag runt om i landet. Det finns ju en klar anledning till att många affärer inte vill ha in Zigenare.  Kolla här

Källa: dagensjuridik.se
politisktinkorrekt.info

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar