lördag 29 januari 2011

ST-läkare i Eskilstuna häktad för våldtäkter i fem fall

En ST-läkare (Specialisttjänstgöring) anhölls under onsdagen misstänkt för sexövegrepp mot sina patienter i Eskilstuna. 
Redan 2008 fick han sparken ett närliggande landstinget efter att en kvinna sagt att han fingrade innanför hennes trosor.
- Vi inser att vi måste förnya rutinerna så att vi kan upptäcka saker som ligger längre tillbaka i tiden, säger Karin Welin, landstingsdirektör i Sörmland där mannen anställdes 2010.
Karin Welin, landstingsdirektör i Sörmland, uppger att Socialstyrelsen kontaktades före anställningen. Därifrån kom utdrag om själva läkarlegitimationen och att den existerar men ingenting om tidigare misstankar, enligt Welin.
I slutet av 2008 fick läkaren sparken från sin arbetsplats i ett närliggande landsting sedan en patient polisanmält honom för sexuellt ofredande.
- Han betedde sig mot en patient som inte ingår i läkarrollen, säger förhandlingschefen på det landstinget.

Säkerhetskontrollen skärps

I samband med att Lukman Haj Ersan skulle anställas på vårdcentralen i Eskilstuna togs referenser på hans två senaste arbetsplatser och även Socialstyrelsen kontaktades. Trots dessa framkom inga uppgifter om sexuella övergrepp. Nu skärper Landstinget Sörmland sina anställningsrutiner.

– Vi kommer snarast att undersöka vad som hänt och i samverkan med hälso- och sjukvårdsledningen säkerställa att ytterligare skärpning av rutinerna införs vid anställning av vårdpersonal, säger landstingsdirektör Karin Welin.
Lukman Haj Ersan har nu stängts av från sin tjänst.
Som vanligt vågar inte Svensk media påpeka att detta är en av Reinfeldt kulturberikande personer som vi tagit emot här i landet.

expressen
aftonbladet.se
politisktinkorrekt.info
ekuriren.se
sverigesradio.se med Lukman Ersan angående utländska läkare som har språksvårigheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar