måndag 31 januari 2011

SD i medvind – trögt för allianspartierna

Det enda parti som haft en tydlig medvind i januari är Sverigedemokraterna. Partiet får 6,3 procent, en statistiskt säker uppgång med 1,7 procentenheter jämfört med december.
SD har under senaste månaden fått en del uppmärksamhet i medierna och det brukar avspegla sig i opinionssiffrorna.

DN/Synovate januari 2011:


Den procentuella förändringen sedan decembermätningen inom parentes.
M: 34,6 (-1,7)
FP: 6,5 (-0,8)
C: 4,7 (-1,1)
KD: 3,6 (+0,4)
SD: 6,3 (+1,7)
S: 27,0 (+0,3)
V: 5,2 (+0,1)
MP: 11,1 (+0,7)
2.673 telefonintervjuer genomförda under tiden 10-26 januari.

Det största tappet står Moderaterna för med 1,7 procentenheter. Men med siffran 34,6 procent ligger M ändå 4,5 procentenheter över valresultatet och är fortsatt överlägset största parti.
SD kommer att öka mer och mer beroende på att fler Svenskar får upp ögonen för att Media och 7-Klövern ljugit och förtigit sanningen under många år.
För varje rån och överfall får SD nya väljare och varje våldtäkt leder till än fler. När skall Reinfeldt inse att det mångkulturella inte fungerar och har aldrig gjort det i något land?

Fler och fler Svenskar har börjat inse att i Sverige bedrivs det en kraftig media censur som folk inte gillar och nu börjar reagera emot. Svensk media skriver bara vad som anses PK så flera söker sanningen på internett och på bloggar som politisktinkorrekt och meritwager.


Högsta noteringen någonsin för SD från Synovate.

DN 
status
politisktinkorrekt.info

2 kommentarer:

  1. Kanske riksdagsdebatten om radikal islamism som gett avtryck? Jag tror också på en snöbollseffekt. Folk som läst i tidningen att SD är ett "litet extremparti" kanske börjar ifrågasätta den bilden nu när SD är större än både KD, C och V.

    SvaraRadera
  2. Reinfeldt presenterar sin konspirationsteori!


    http://www.youtube.com/watch?v=BMJoojklvT8

    SvaraRadera