lördag 29 januari 2011

Skott genom SD-politikers fönster

SD-politikern Jörgen Grubb polisanmälde att hans hem utsattes för skadegörelse på fredagen. Någon hade skjutit, förmodligen med ett luftgevär, ett skott genom en av fönsterrutorna. Och Jörgen Grubb tror inte att det är en slump att just hans hem utsatts.

Någon gång mellan klockan 10.30 och 15.30 under fredagen utsattes den sverigedemokratiske fullmäktigeledamoten Jörgen Grubbs hem för skadegörelse. 

Någon hade, med en ännu okänd typ av vapen, skjutit ett skott mot en av fönsterrutorna. Ytterrutan hade ett skotthål, enligt polisens händelserapport var hålet cirka en gång en centimeter stor, men innerrutan klarade sig.
- Och det är den bedömningen jag gjorde också. För jag hade inte hört någonting, det var min fru som upptäckte det när hon kom hem, säger Jörgen Grubb som tillägger att även brevlådan vandaliserats.
Enligt Jörgen Grubb är det inte första gången hans hem varit föremål för diverse attacker, bland annat ska det ha kastats snöbollar och äpplen.
Men enligt Jörgen Grubb är det efter en händelse i höstas - då det skulle hängas upp valaffischer utanför hans hem - han fått starkare misstankar att han blivit utsatt eftersom han är SD-politiker.
Den gången ska det ha blivit heta debatter med ungdomar som samlats utanför och som sedan kastat sten, uppger Jörgen Grubb.
Inga rubriker i media för övrigt, våld mot SD är ju godkänt av Fredrik Reinfeldt, men vilka kan ligga bakom detta. Extremvänstern eller Reinfeldts kulturberikar?
sydsvenskan.se

3 kommentarer:

  1. Kan man få övervakningsutrustning godkänd om man utsätts för denna typ av grova brott ?

    SvaraRadera
  2. När skall vår statsminister ställas till svars för att han missköter sitt ämbete.
    Skall bli spännande att se ifall Uppdrag granskning eller andra debattprogram tar upp ämnet. Somalikvinnan, som ungar kastade stenar på blev ju en riksangelägenhet.
    Ingen skall leva under hot i Sverige.

    SvaraRadera
  3. Jörgen Grubb måste göra en anmälan till JK!

    SvaraRadera