måndag 31 januari 2011

Avslöjas av samtalet: "Hugg halsen av dem"

"Döda så många som möjligt." "Bind dem och hugg halsen av dem." Nu släpper dansk polis avlyssningarna av fyra misstänkta terroristerna som sitter häktade i Köpenhamn och Stockholm. 
Danska säkerhetspolisen PET avslöjar nu för tidningen Ekstrabladet att de fyra misstänkta terroristerna hade långt framskridna planer på en regelrätt massaker i tidningshuset i Köpenhamn. De var beväpnade och de hade med sig 200 plastband som skulle användas till att bakbinda gisslan under ett 20 minuter långt dödande.

Männen talar om att "döda så många som möjligt".
- Aktionen ska vara i 20 minuter, och det ska slås ihjäl. Det ska inte vara som tjetjenerna. Det ska inte förhandlas, säger de på banden som Ekstrabladet tagit del av.
De kom fram till lägenheten tidigt på morgonen 29 december. Under förmiddagen gjorde sig männen klara att ge sig iväg.
- I dag ska vi åka dit och se på stället, sa en av dem.

Då ansåg säkerhetspolisen att det var dags att slå till. Möjligen betydde det att de misstänkta terroristerna skulle undersöka huset - men kanske tänkte de slå till.
- Vi var tvungna att gripa in för att avvärja ett omedelbart förestående terrorangrepp, sa PET-chefen Jakob Scharf senare samma dag på en presskonferens
De avlyssnade samtalen tillhör polisens viktigaste bevis. Förutom buntbanden har även vapen beslagtagits; en kulsprutespistol med 72 skott och en 9 mm-pistol med 36 skott. En lång utredning med internationella förgreningar väntar nu.
Munir Awad, Omar Abdalla och Mounir Dhari sitter häktade i Köpenhamn. Samtidigt greps Sahbi Zalouti i Stockholmstrakten och häktades där.
Religiös fanatism och extremism växer sig allt starkare i Sverige. Vi vill egentligen inte låtsas om eller prata om det. Det är svårt att föreställa sig lilla Sverige som ett mål för terrorister, och än svårare att förstå hur en till synes helt vanlig kille från Tranås kan vilja spränga sig själv och sina medmänniskor i luften på Drottninggatan i Stockholm. Vi försöker hoppas att det bara var ett undantag, bara en enskild galnings verk. Men vår feghet och naivitet innebär att allvarligt hot mot vårt samhälle och kan i värsta fall handla om liv och död.

socialdemokraterna.se
kvp.expressen
politisktinkorrekt.info
DN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar