tisdag 25 januari 2011

”Dags studera islamistiska attityder bland ungdomar”i

Jimmie Åkesson: Regeringen måste skärpa lagen mot islamistisk terror och undersöka utbredningen av islamistiska attityder i det svenska samhället. Sverige behöver en nationell handlingsplan mot islamistisk terror. Likaså är det hög tid att regeringen täpper till lagstiftningen så att det blir olagligt att resa utomlands för att delta i träningsläger i terrorgruppers regi. Det är vidare ett stort problem att vi i dag inte vet hur utbredda islamistiska attityder är i det svenska samhället. Trots det uppskruvade tonläget i debatten hoppas jag att regeringen vågar ta ett initiativ för att undersöka attityderna bland ungdomar. Vi har varit duktiga på att forska om nazismen, men i det här fallet tycks alla lida av någon slags beröringsångest
Det är nu ungefär en månad sedan som vi i julhandeln utsattes för ett islamistiskt självmordsdåd i centrala Stockholm. Jag är ytterst tacksam för att det enbart var gärningsmannen som dog. Detta har satt fokus på debatten om hur vi ska arbeta preventivt mot islamistisk terror och det är glädjande att alla partierna i riksdagen kunde enas kring vikten av en debatt om dessa frågor.
Denna debatt hålls i riksdagen i morgon och vi måste ha klart för oss att den inte föranleds av en isolerad händelse. Under hösten har för första gången den svenska antiterrorlagstiftningen blivit prövad i domstol. Resultatet blev att två personer med somaliskt ursprung dömdes till förhållandevis långa fängelsestraff för förberedelse till terrorbrott. Förutom detta har fyra svenska medborgare med utländsk bakgrund gripits för förberedelse till terrorbrott i Danmark. Dessa personer hade, om misstankarna stämmer, planerat att döda ett mycket stort antal personer på en tidningsredaktion med anledning av tidigare publiceringar i tidningen.
 Tyvärr har debatten kommit att präglas av rädsla för att säga fel saker och därmed bli anklagad för att vara fientlig mot muslimer och stämplas med epitet som islamofob. Det är min bestämda ståndpunkt att vi måste kunna diskutera dessa frågor utan att tvingas ägna merparten av tiden åt att påpeka att det inte går att sätta likhetstecken mellan muslimer och terrorism. Detta är en självklarhet, men låt mig ändå påpeka att vi i Sverigedemokraterna inte betraktar muslimer som kollektivt medskyldiga till terrorismen.
Det har visat sig att svensk terrorbekämpning ligger långt efter internationellt. Något så grundläggande som en nationell handlingsplan mot islamistisk terror saknas i dag. Detta är givetvis oacceptabelt men det tycks som att det är en kritik som regeringen tagit till sig genom att man bland annat låtit demokratiministern resa till Danmark för att lära av danskarna.



Vi kan till exempel konstatera att muslimska organisationer de senaste åren tagit emot mångmiljonbelopp från islamistiska stater för att bygga moskéer i Sverige. Det är inte orimligt att tänka sig att detta försatt de muslimska organisationerna i en beroendeställning gentemot mycket extrema islamistiska regimer som praktiserar islamisk sharialagstiftning.
Mycket kloka ord och bra gjort av DN för att inte säga modigt, att våga ta in denna artikel med tanke på att Muslim anses vara något man inte får vara kritisk emot. samt att ariklen är skriven av SD som inte anses rumsrena.
Men SD och Åkesson är dom enda i landet som öppet vågar ha en åsikt i denna fråga i det offentliga rummet. Sedan finns det olika forum som belyser frågan och visar på sanningar bakom Muslim och vad dom vill.
Finns massor av fakta om man vill och vågar ta del av sanningen.

DN
politisktinkorrekt.info
snaphanen 

3 kommentarer:

  1. "Alla som föreslår en undersökning om muslimers attityder är rasister" är förmodligen vad som väntar de som vågar föreslå detta.

    Islam m-å-s-t-e ut ur Europa, NUUU

    /Yngve R

    SvaraRadera
  2. Anonym, ja islam måste ut ur europa NU, så kristendomen återigen får ensamrätt på barnövergrepp. De religiösa samfunden måste förstå att det är brist på barn att våldta i europa varpå de som finns endast räcker till de kristna. Duh...

    SvaraRadera
  3. Det är på tiden att man gör en sådan här undersökning, liknande utomlands har ju ofta varit något av en väckarklocka.. Attityderna har varit minst sagt islamistiska, läs tex:

    http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1510866/Poll-reveals-40pc-of-Muslims-want-sharia-law-in-UK.html

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-472791/One-11-British-Muslims-backs-suicide-bombers-says-Brown-aide.html

    Dags att ta det här problemet på allvar.

    @ Alien Intervention
    Vilket fantastiskt bra argument, det var ju exakt det han menade såklart. Barnunge.

    SvaraRadera