måndag 24 januari 2011

Sverige skyddar tjetjenska "banditer"

Rysslands president anklagar Sverige för att skydda ryska brottslingar som tagit sin tillflykt hit. Nu vill han att statsminister Fredrik Reinfeldt ska se till att de utvisas.
- Jag räknar med konstruktivt samarbete med våra svenska kollegor i denna fråga, säger Dmitrij Medvedev.
Vid en direktsänd presskonferens i Moskva i eftermiddag sade Medvedev att det fanns brottslingar som funnit en fristad i Sverige.
Presidenten tros syfta på tjetjenska separatister.
– Jag hoppas att arbetet kommer att fortsätta genom överenskommelser undertecknade mellan åklagare, sa han enligt AP.
De senaste åren har Sverige vägrat lämna ut två tjetjenska motståndsmän som enligt Moskva misstänks för terrorism, mordförsök och kidnappning. Rysslands utrikesminister har tidigare anklagat Sverige för att skapa en säker tillflyktsort för terrorister.
När människorättsfrågor togs upp på mötet svarade Medvedev på Reinfeldts människorättspropåer med att Sverige skyddar tjetjenska "banditer".
– Om vi ska prata om Kaukasus, så finns det vid sidan om mänskliga rättigheter ett annat problem som jag tog upp med statsministern – banditerna som tyvärr har fått skydd i Sverige, sa presidenten på presskonferensen.
 Är ju ett känt faktum att i Sverige skulle även Adolf Hitler fått politisk asyls om han levat i dag.
Landet som hellre låter försvarat en massmördare än att skydda oskyldiga mänskor.

expressen

2 kommentarer:

  1. det slutar väl med att dom kommer o hämtar dom med våld ..varför ska vi ha dessa hos oss någon som kan svara på det ..

    SvaraRadera
  2. Inför dödsstraff i Sverige

    SvaraRadera